• خانه 
  • تماس  
  • ورود 

فضای مجازی و حوزه های علمیه

26 تیر 1391 توسط sarshar

عصر حاضر به عصر اطلاعات و ارتباطات شهرت یافته و انتقال دینی و برقراری ارتباط با دیگران جز به کمک تبلیغ و رسانه میسر نیست. اطلاع رسانی در مقوله دین از اموری است که از دیرباز دغدغه فعالان این امر بوده و در این راستا استفاده از ابزار کارآمد و محتوای خوب و مفید مورد توجه است. حوزه های علمیه از دیرباز به عنوان متصدیان تبلیغ دینی به تبلیغ اهتمام داشته اند اما امروزه وسعت علوم و فنون مختلف و ارتباط نزدیک میان جوامع و ادیان گوناگون ، بهره مندی از شیوه های نوین اطلاع رسانی را گوشزد می کند. رسانه ها در راستای تبلیغ دینی فعالیت می کننداما هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده ایم و چنانچه تبلیغات دینی به شیوه ای صحیح و اصولی انجام شود، نتایج تربیت دینی در سطح جامعه به خوبی بروز و ظهور پیدا می کند.

وقتی به ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی می نگریم متوجه می شویم عملکرد تبلیغات دینی چندان مؤثر نبوده است.تبلیغات دینی زمانی تأثیر گذار است که از قبل شناخت صحیحی از آموزه های دینی و مشکلات فرهنگی جامعه وجود داشته باشد و با فناوری جدید هم پیش برود. رسانه و دین اثر متقابلی بر هم دارند، از سویی رسانه ها تأثیر عمیق و گسترده ای بر دین و اخلاق جامعه باقی می گذارند و از سوی دیگر مجبورند در کارکرد خود آموزه و خطوط قرمز دینی را رعایت کنند. یکی از این رسانه ها فضای مجازی است که جدید ترین ابزار و مدرن ترین وسیله ارتباطی است که دارای قابلیت های وسیعی است و وبلاگ نویسی نیز در امر اطلاع رسانی توسعه فراوان پیدا کرده است که کاربران می توانند ضمن آشنایی با این فضا از این امکان برای تبلیغ دینی به بهترین وجه استفاده نمایندو در حال حاضر کاربران دینی می بایست نهایت تلاش خود را در این راستا انجام دهندو پیامهای دینی را به مردم انتقال دهند.

تبیان

 6 نظر

نکات قابل توجه در تبلیغ دینی

24 خرداد 1391 توسط sarshar

انگیزه، پشتکار و علم سه ضلع مثلث تبلیغ دین در فضای مجازی است. با توجه به حساسیت محتوای فعالیت مجازی در عرصه دین می بایست در این زمینه هوشمندانه و مهندسی شده کار کرد و اگر غیر از این باشد نه تنها تأثیر مثبت بر جامعه نمی توانیم بگذاریم بلکه تأثیرات منفی برجا خواهیم گذاشت.

می توان مراحلی را جهت تبلیغ در فضای مجازی ترسیم نمود از جمله:

تحقیقات؛

دین پژوهی و جمع آوری داده ها و اطلاعات لازم برای ترویج و نهادینه سازی یک فرهنگ دینی از طریق فضای مجازی نخستین و مهمترین گام است.

در این گام مبلغ باید از منابع متعدد و مختلفی برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز استفاده و آن ها را به بخش ها و قسمت های مختلف تقسیم کند تا بتواند در مراحل مختلف اجرا از آن استفاده کند.

تعیین مخاطب؛

در گام دوم مبلغ باید مخاطب خود را تعیین و شناسایی کند.

ارسال پیام های بی‌هدف به یک جامعه می تواند تاثیر منفی در دیدگاه و افکار آن جامعه داشته باشد.

مبلغ برای تاثیرگذار بودن باید براساس هدفش مخاطب را انتخاب و محل حضور آن ها را پیش بینی کند.

تعیین اهداف؛

در گام سوم مبلغ باید اهداف ریز و جزئی خود را تعیین کند تا در فازهای مختلف اجرا بر اساس این اهداف که حکم نقشه راه را داشته، حرکت کنند.

این اهداف باید جزئی و قابل تحقق باشند تا مبلغ را به هدف کلی که ترویج بخشی از دین است، نزدیک کند.

تعیین اهداف بزرگ دست نیافتنی موجب ناامیدی در تبلیغ شده و او را از ادامه مسیر منصرف می‌کند.

تعیین راهبردها؛

در گام چهارم مبلغ باید راهبردهای خود را برای رسیدن به اهدف ترسیم شده مشخص کند، در حقیقت در این مرحله مبلغ شیوه اجرای خود را تعیین می کند و بر اساس آن در گام های بعد حرکت می کند.

نوشتن یک سناریوی قوی و جامع تضمین کننده موفقیت مبلغ در فضای مجازی است، سناریوی قوی از ارکان جنگ نرم و مقابله با آن است.

در یک سناریوی قوی باید مخاطب از هدف نهایی مطلع نبوده و گام به گام و بر اساس استدلال و منطق خود به آن هدف نزدیک شود تا محتوی ارسالی به او، تبدیل به اندیشه او شود.

بودجه؛

انجام هر فعالیتی نیاز به بودجه و سرمایه گذاری دارد یکی از دغدغه های اساسی مبلغ دین نداشتن بودجه لازم برای ترویج دین است.

ما در جنگی که به جنگ اندیشه ها و فرهنگ ها معروف است همانند 8 سال دفاع مقدس جنگی نابرابر داشته و دشمن با بودجه هنگفت و روش های مختلف برافکار جوانان ما می‌تازد.

یک مبلغ دینی برای هزینه کردن با مبلغی اندک دچار مشکل است.

متاسفانه مسوولین و مدیران فرهنگی و تصمیم گیران کشوری و استانی وقتی بحث مالی در حوزه تبلیغ دین مطرح می شود تاکید بر کمترین سرمایه گذاری را داشته و در برخی موارد اعتقادی به اختصاص بودجه مشخص در حوزه تبلیغ دین در فضای مجازی ندارند.

مقابله با جنگ نرم و نشر اندیشه های اسلامی برای استفاده جهانیان نیاز به سرمایه گذاری و اختصاص بودجه کافی دارد و اگر این گام را نادیده بگیرد در اجرا با مشکل مواجه شده و نمی توان به هدفش دست یابد.

اجرا؛

زمانی که محتوی، جمع آوری، مخاطبان مشخص و اهداف و راهبردها و بودجه لازم تعیین شد زمان آن رسیده تا براساس سناریوی نوشته شده اجرا و فعالیت تبلیغی آغاز شود.

ارزیابی؛

مبلغ باید پس از اجرای هر بخش از سناریو فعالیت خود را ارزیابی و با شناسایی نقاط قوت و ضعف برای ادامه مسیر تصمیمات لازم را گرفته و در این نبرد اندیشه و افکار خود را بر مخاطب قالب سازد.

 2 نظر

اهمیت تشکیل شورای عالی فضای مجازی

26 اردیبهشت 1391 توسط sarshar

 

امروزه فناوریهای اطلاعاتی فضای جامعه اطلاعاتی را شکل داده و جامعه را به سوی ساختاری دانش بنیان سوق می دهد. این فضا تمام جنبه های حیات ما را تحت تأثیر قرار داده و دچار تحولات عمیق نموده است. فضای تبادل اطلاعات از طریق تلفن ،گوشی همراه، ماهواره، اینترنت و …… توسط همه مردم قابل مشارکت بوده و از طرفی همه نوع تبلیغ ، ترویج عقاید،تهدید، مطالب فرهنگی و …. به هر شکل می تواند رواج پیدا کند. با توجه به فرصتهای بسیاری که در این عرصه در دسترس همگان می باشد توجه به چگونگی بهره برداری از این فرصتها و امکانات اهمیت بسیار دارد. توجه به تهدید های امنیتی ، اجتماعی و فرهنگی و جنگ سایبری ، رد و بدل اطلاعات مستهجن و خلاف اخلاق امر بسیار مهم و حیاتی است و رسیدگی جدی به این فضا را می طلبد. شورای عالی فضای مجازی سیاستگذار اصلی این فضا می باشد و عهده دار این وظیفه است که با رهنمودهای به جا و اندیشمندانه مقام معظم رهبری ( مد ظله العالی) تأسیس گردیده است.

 2 نظر

تشكیل شورای عالی فضای مجازی و انتصاب اعضای حقیقی و حقوقی آن

20 اردیبهشت 1391 توسط sarshar

حضرت آيت‌الله خامنه‌ای ضمن دستور برای تشكيل شورای عالی فضای مجازی به رياست رئيس‌جمهور، اعضای حقوقی و حقيقی اين شورا را تعيين كردند.
رهبر انقلاب اسلامی آثار چشمگير شبكه جهانی اينترنت در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، لزوم برنامه‌ريزی و هماهنگی به منظور صيانت از آسيب‌های ناشی از آن، و بهره‌گيری حداكثری از فرصت‌ها در جهت ارائه خدمات گسترده و مفيد به مردم را از دلايل اصلی ضرورت تشكيل شورای عالی فضای مجازی برشمردند و تأكيد كردند: اين شورا وظيفه دارد مركزی بنام مركز ملّی فضای مجازی كشور ايجاد كند.
متن حكم به اين شرح است:

بسم الله الرحمن الرحيم
گسترش فزاينده‌ فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی بويژه شبكه‌ی جهانی اينترنت و آثار چشمگير آن در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، و لزوم سرمايه‌گذاری وسيع و هدفمند در جهت بهره‌گيری حداكثری از فرصت‌های ناشی از آن در جهت پيشرفت همه جانبه كشور و ارائه خدمات گسترده و مفيد به اقشار گوناگون مردم و همچنين ضرورت برنامه‌ريزی و هماهنگی مستمر به منظور صيانت از آسيب‌های ناشی از آن اقتضا می كند كه نقطه‌ی كانونی متمركزی برای سياستگذاری، تصميم‌گيری و هماهنگی در فضای مجازی كشور بوجود آيد. به اين مناسبت شورای عالی فضای مجازی كشور با اختيارات كافی به رياستِ رئيس جمهور تشكيل می گردد و لازم است به كليه‌ی مصوبات آن ترتيب آثار قانونی داده شود.
اعضای حقوقی اين شورا عبارتند از: رئيس جمهور(رئيس شورای عالی)، رئيس مجلس شورای اسلامی، رئيس قوه قضائيه، رئيس سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران، دبير شورای عالی و رئيس مركز، وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزير علوم، تحقيقات و فناوری، وزير اطلاعات، رئيس كميسيون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئيس سازمان تبليغات اسلامی، فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نيروی انتظامی جمهوری اسلامی ايران و همچنين اعضای حقيقی: حجج اسلام و آقايان: دكتر حميد شهرياری، دكتر سيّدجواد مظلومی، مهندس مسعود ابوطالبی، دكتر كاميار ثقفی، دكتر رسول جليلی، دكتر محمد سرافراز و مهندس عليرضا شاه‌ميرزايی می باشند كه برای مدت سه سال تعيين می‌شوند.
اين شورا وظيفه دارد مركزی به نام مركز ملّی فضای مجازی كشور ايجاد نمايد تا اشراف كامل و به روز نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و جهانی و تصميم‌گيری نسبت به نحوه مواجهه فعال و خردمندانه كشور با اين موضوع از حيث سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و محتوايی در چارچوب مصوّبات شورای عالی و نظارت بر اجرای دقيق تصميمات در همه سطوح تحقق يابد. نكات اساسی در مورد وظايف شورای عالی و مركز فضای ملّی مجازی با تأكيد بر توجه جدّی به آن، در پيوست اين حكم ابلاغ می‌گردد.
در پايان انتظار دارم، ضمن تسريع در تشكيل مركز ملّی فضای مجازی، رئيس و اعضای محترم شورا تلاش بايسته را در جهت دستيابی اين مركز به اهداف تعيين شده به كار برند. كليه دستگاههای كشور موظف به همكاری همه جانبه با اين مركز می‌باشند.
سيّدعلی خامنه‌ای
17/اسفند ماه/1390
 1 نظر

تبلیغ دینی درفضای وب

10 اردیبهشت 1391 توسط sarshar

 

بسم الله النّور

امر تبلیغ از امور حساس و مهم حوزه های علمیه است و دارای منزلتی بالا می باشد، و افرادی که عهده دار این وظیفه مهم هستند می بایست شرایط لازم را دارا باشند. امر تبلیغ در زمان کنونی منحصر در سخنرانی و منبر نمی باشد و تبلیغ در فضای مجازی  جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.

فناوری اطلاعاتی و ارتباطی ، جامعه اطلاعاتی را تشکیل داده و این فضا جامعه را به سوی ساختاری دانش بنیان پیش می برد و تمام ساحت های حیات بشری را دچار تحولات عمیق کمی و کیفی ساخته است. فرصتهای مضاعفی برای همه مردم پدید آمده است که می توانند از فضای مجازی بهره کافی را ببرند. البته در کنار این فرصت ها، تهدید های امنیتی و اجتماعی و فرهنگی گسترش پیدا کرده است.از جمله جنگ سایبری و ورود اطلاعات خلاف اخلاق و…. . همه این تهدید ها، در فضای مجازی لزوم رسیدگی جدی به این فضای جدید را نشان می دهد که تأسیس شورای عالی فضای مجازی از سوی رهبر فرزانه انقلاب هم در این راستا صورت گرفته است. در این وبلاگ سعی می کنیم بحث تبلیغ در فضای مجازی را تبیین نموده و مراحل، مشکلات و پیشنهادات را در این رابطه ارائه نماییم. ضمناً از رهنمودهای بزرگان خصوصاً مقام معظم رهبری “مد ظله العالی” نهایت استفاده را نموده و بر مبنای همان رهنمودها، امیدواریم بتوانیم راهکارهای مناسب را ارائه دهیم.

فضای وب چیست؟

فضای وب، در اصل فضای تخصیص داده شده به هر سایت درون هارد یک سرور در اینترنت است. ما می توانیم مطالب ، عکس ها و یا هر چیز مورد علاقه خود را درون این فضا قرار دهیم. این فضا شبیه فضای هارد کامپیوتر ماست با این تفاوت که این هارد در اینترنت قرار دارد و همیشه و در تمام طول روز در تمامی نقاط جهان قابل دسترسی است.

مقام معظم رهبری در رابطه با تبلیغ می فرمایند:

نخستین موضوع ضروری در امر ارشاد مردم ، رعایت و به کارگیری اخلاق است . مبلغ باید روی بازدهی فعالیتهای تبلیغی خود و ماحصل کارش بیندیشد ، فکر کند که هدف از تبلیغ چیست و او چه هدفی را دنبال می کند.

ادامه دارد…

 3 نظر
مهدی جان ! ذکرت در سینه باد همچون آب در کام ماهی و نسیم در آغوش مرغان مهاجر
تصویر روزگالری عکس

مدرسه علمیه الزهرا (س) شهرستان دهاقان

این مدرسه در سال 1380 با تعداد 26 طلبه خواهر شروع به فعالیت نمود .تعداد طلاب فعلی 89 طلبه و فارغ التحصیلان 36 نفر می باشند . در این وبلاگ سعی شده است به بررسی ویژگیهای خانواده قرآنی پرداخته و در این باب مطالبی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم . امید است همگی ما توانسته باشیم در زندگی از آیات الهی فیض برده و آنها را در زندگی خود به کار ببریم . التماس دعا
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

آرشیوها

  • فروردین 1402 (2)
  • اسفند 1401 (1)
  • آذر 1401 (2)
  • آبان 1401 (1)
  • تیر 1401 (2)
  • اردیبهشت 1401 (2)
  • فروردین 1401 (2)
  • اسفند 1400 (1)
  • بهمن 1400 (3)
  • آبان 1400 (2)
  • تیر 1400 (1)
  • خرداد 1400 (2)
  • بیشتر...

آمار بازدیدکنندگان

تور

موضوعات

  • همه
  • اخبار مدرسه
  • فرهنگي - اجتماعی
  • مناسبتها
  • ویژه نامه خانواده قرآنی
  • فصلنامه افق پژوهش
  • حوزه و تبلیغ در فضای وب
  • اعتکاف
  • اعتکاف
  • وفات حضرت زینب
  • نماز شب
  • دائم الوضو بودن
  • شعبان
  • مناجات شعبانیه
  • دعا و مناجات
  • کارت عروسی
  • شبیه ترین مردم به پیامبر
  • ولادت امام زمان
  • موعظه خوبان
  • موعظه خوبان
  • ماه مبارک رمضان
  • موعظه خوبان
  • شهادت حضرت علی (ع)
  • شب قدر
  • موعظه خوبان
  • دل نوشته
  • دلنوشته
  • دهه فجر
  • دهه فجر
  • دهه فجر
  • دهه فجر
  • دهه فجر
  • موعظه خوبان
  • میلادحضرت ذینب
  • شهادت حضرت زهرا
  • علم و یادگیری
  • شعر
  • اعتقادی

حدیث روز



پیوندهای روزانه

ويژه نامه ماه محرم
نقشه پراکندگي مدارس
تصویر روزگالری عکس
به سامانه وبلاگ مدرسه علمیه الزهرا دهاقان خوش آمدید

مدرسه علمیه الزهرا(س) دهاقان

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس