از سبزهای قرمز
تربچه از جمله سبزی هایی است که قرمز یا صورتی رنگ است. رنگ این سبزی به علت وجود ماده ای به نام کلراید است. این سبزی دارای مقدار زیادی آب ، پروتئین، فسفر و آهن، چربی، ویتامین های ب1 و ب2 و ب3 و سدیم و ویتامین ث می باشد از همین رو دارای خواص زیادی است از جمله:
ضد سرطان است.
ماده شیمیایی سولفور در آن باعث رفع سوء هاضمه می شود.
از گرمازدگی جلوگیری می کند.
برای درمان رماتیسم مفید است.
برای دفع سنگ های صفراوی مفید است.
اگر با غذا خورده شود، در هضم آن کمک می کند.
ریه را صاف می کند و کوفتگی و خستگی را از بین می برد.
آب برگ تربچه برای تقویت چشم مفید استو زردی را نیز از بین می برد.
دم کرده تربچه، روانی معده را از بین می برد.
اگر از سفتی مزاج در اذیت هستید، از دانه و تخم تربچه استفاده کنید؛ چون خاصیت ضد یبوست دارد.
برای از بین بردن تب نیز مناسب است.
لازم به ذکر است که زیاده روی در مصرف تربچه باعث دل پیچه و گلو درد می شود و برای دندان نیز مضر است.