وفات حضرت سلمان رحمه الله علیه
حضرت سلمان در سال 36 هجری در سن دویست و پنجاه سالگی و بنابر نقلی سیصد و پنجاه سالگی در مدائن از دنیا رفت . او را سلمان بن الاسلام و سلمان پاک و سلمان محمدی لقب داده اند، و در خطاب به او گفته اند :"السلام علیک یا من خلط ایمانه باهل البیت الطاهرین ” .
امیر المؤمنین علیه السلام فرمودند: ” سلمان از کسانی بود که بر حضرت زهرا سلام الله علیها نماز خواند.” همچنین امام صادق علیه السلام فرمودند: “سلمان علم اول و آخر را درک کرد، و او دریایی است که هر کسی را بهره ای از آن نیست، و او از ما اهل بیت است.”
در بزرگی مقام و قدر او همین بس که امام علی علیه السلام وسائل غسل و کفن او را آوردند و او را غسل داده کفن نمودند و بر او نماز خوانده دفن نمودند. جبرئیل به پیامبر صلی الله علیه و آله عرضه داشت: ” اشتیاق بهشت به سلمان بیشتر از اشتیاق او به بهشت است. “
او از كساني است كه درباره امر خلافت و غصب آن بر ابوبكر اعتراض كردند. سلمان بپا خاست و گفت:
«اي ابابكر! هنگامي كه مرگ به سراغت آيد امرت را به كه مي سپاري؟ هنگامي كه از احكام امت از آنچه نمي داني سوالل كنند به كه پناه مي بري؟ آيا تو امام بر كسي هستي كه اعلم از توست؟ مقدم بدار هر آنكه خدا او را مقدم داشته و همواره رسول خدا صلي الله عليه و آله در طول حياتشان او را بر ديگران مقدم مي داشت؛ و هنگام وفات هم او را بر تو مقدم داشت! آيا قول و وصيت رسول خدا صلي الله عليه و آله را فراموش كرده اي كه فرمود: «تو را نفع نمي رساند مگر عملت و چيزي را به دست نمي آوري مگر آنچه جلوتر فرستاده باشي؟ پس اگر برگردي نجات مي يابي تو هم شنيده اي آنچه ما شنيده ايم؛ ولي انكار كردي و ما بدان اقرار نموديم! پس تو و ما بر خدا وارد خواهيم شد و خدا هرگز بر بندگانش ظلم نمي كند.»
تقویم شیعه